ריאיון עם הדר שריג

ריאיון עם הדר שריג – יועצת ומנחה לבריאות טבעית לפי גישת הרמב”ם

הנושא: המלצות לתזונה בריאה

גישת הרמב”ם מביאה גישה מתונה לשמירה  על אורח חיים בריא – נפש/גוף/תזונה.

לפי הרמב”ם לכל אדם יש יכולת להשפיע על בריאותו. בריאות פרושה:  בולם רוגזו יאזן אוכלו יגביר תנועתו. במילים אחרות: נפש בריאה בגוף בריא.

מהמלצות רמב”ם:

פרוטבעוני – לצמצם לאחת לשבוע בשר,  אפשר עוף לא שומני ודגים קטנים. אפשר מידי פעם לאכול מוצרי חלב, עדיף עיזים.

תזונה טבעית – הכי קרוב לטבע, לא מזון מעובד.

הרגלי אכילה לא פחות חשובים:

לאכול בשמחה ולהיות בשמחה. מצב הרוח משפיע על הספיגה.

ריבוי לעיסות, יותר קל לעיכול, ספיגה משתפרת .

לסיים לאכול 3-4 שעות לפני השינה. מערכת העיכול בלילה צריכה לנוח וכך מערכת החיסון תתחזק.

לבריאים שבנינו – לאכול כשרעבים. 2-3 ארוחות ביום. הורמון הרעב חשוב לפעילויות שונות. חשוב שלכל ארוחה תהיה התחלה וסוף.

ואם כבר מנשנשים – יש אפשרות לנשנושים בריאים. ראה בסוף הסרטון מתכון לירקות פרוביוטים*.

בתקופה קשה זו של מלחמת “חרבות ברזל” אני ממליצה על שמירה על שיגרה בריאה. על רוב הסובב אותנו אין לנו שליטה ולכן דווקא בתקופה כזו חשוב לשלוט במה שאפשר. אוכל יכול להיות משמח. לא לאכול מרחמים. לא לחשוש שאוכל בריא מושג רק בחנויות טבע יקרות. שיהיה טעים וקל להכנה. פאסט פוד בריא.

*ירקות פרוביוטיים – קל להכנה. יכול להיות לנשנוש. גוף האדם מכיל הרבה חיידקים – רעים וטובים. יש נטייה להכיל יותר רעים. אפשר להגביר את הטובים בתוך הצנצנת ואפילו משפרים דיכאון וחרדה.

ריאיון עם הדר שריג

שתף
ניוזלטר שלנו

מלנומה בצעירים ובמבוגרים

שירן סלין זיו, מטופלת ומלווה רפואית בעמותה, מראיינת את ד”ר נתי אשר, מנהל המרכז לגידולי עור ומלנומה, במרכז דוידוף, בילינסון. ד”ר אשר מדבר על ההבדלים

קרא עוד »