שאלות ותשובות
אנחנו פה בשבילך, בעמותה יש אלפי מטופלות ומטופלים עם התמודדות כמו שלך!
הנה קצת מידע שיכול לסייע לך:
הנה קישור לקהילה שלנו בקבוצות פייסבוק סגורות, אפשר להצטרף לקבוצה הרלוונטית אליך
פה יש קישור לעמוד דרכי הטיפול במלנומה מהאתר שלנו וגם קישור לרשימת המכונים והמרפאות לטיפול בסרטן העור.
בנושא זכויות הנה קישור למערכת הזכויות שהקמנו, בה ניתן לבדוק את הזכאות לזכויות הסוציאליות השונות.
בכל שאלה או תהיה נשמח תמיד לסייע ואפשר להתקשר לקו החם שלנו בטלפון מספר 058-4135753
אם התגלתה מלנומה, יידרש ניתוח נוסף להרחבת השוליים שבו ניתן לקבוע מה עומק הנגע ועד היכן הגידול חדר לעור. ולפי נתונים אלה מחליטים על המשך הטיפול.
בלוטות (קשריות) הלימפה הן חלק מהמערכת הלימפטית, מערכת ההגנה הטבעית של הגוף נגד זיהומים, הנמצאות בכל הגוף ומקושרות ביניהן בכלי לימפה דקים. לעתים, תאים סרטניים עוברים בנוזל הלימפה לבלוטות הלימפה ולאזורים אחרים בגוף, לכן אם אובחנת כחולה במלנומה, הרופא עשוי לבצע בדיקות נוספות בכדי להעריך את היקף המחלה, כגון ביופסיה של בלוטת זקיף – בלוטת הזקיף היא בלוטת הלימפה הראשונה המנקזת את נוזל הלימפה המגיע מהאזור בו אובחנה המלנומה.
אם עומק המלנומה גדול מ-1 מ”מ עליך לפנות למרפאה אונקולוגית מומחית למלנומה. ראה רשימה
CT (טומוגרפיה ממוחשבת – (Computed Tomography הינו סוג צילום לא פולשני שנועד לתת תמונה תלת-ממדית של פנים הגוף. בעת ביצוע הבדיקה, מקור קרינה שנע מסביב לחולה מעביר קרני רנטגן דרך הגוף בזוויות שונות. גלאים קולטים את הקרניים לאחר שעברו דרך הגוף ושולחים אותות אלקטרוניים למחשב. המחשב מעבד את הנתונים ויוצר הדמיה תלת ממדית של הגוף או תמונות דו ממדיות של חתכים ספציפיים.
CT PET הוא שילוב של שתי בדיקות: CT רגיל, ו PET או positron emission tomography. בעוד CT נותן אינפורמציה אנטומית בלבד, ה PET נותן אינפורמציה תפקודית, ושילוב השניים יעיל במיוחד.
ב PET מוזרק לווריד חומר בשם FDG שהוא אנלוג של סוכר, הנצרך ע”י כל תא ותא בגוף. תאים סרטניים צורכים יותר אנרגיה וסוכר מתאים רגילים, ולכן הקליטה של חומר זה באזורים של סרטן או גרורות תהיה גבוהה. כך איזור שנראה עם פעילות יתר חשוד לפעילות סרטנית, וה CT נותן לנו מידע מדויק מהו האזור ומהו האיבר.
MRI – סורק תהודה מגנטית Magnetic Resonanse Imaging
היתרון הגדול ב-MRI הוא שהבדיקה אינה כוללת קרינה. ה-MRI מצליח להבדיל באיכות טובה יותר בין הרקמות השונות.
בדיקות ה CT מדגימות בצורה מעולה את כל האיברים הפנימיים ואת כל חלקי הגוף. בדיקות ה MRI טובות במיוחד לאבחון של מחלות של מערכת העצבים, במיוחד דימות של המוח ועמוד השדרה, אך גם של השרירים והעצמות, ובמידה הולכת וגוברת – גם של הבטן והחזה.